Menu

Topmatras C750 - Alpura

De C750 kenmerkt zich door zijn extreme soepelheid en buitengewone comfort. Deze topper is 8 centimeter hoog en heeft een kern van 100% natuurlijk Talalay... Lees meer
Samenstellen
 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Catalogus
 • SLAAP-DNA®

De C750 kenmerkt zich door zijn extreme soepelheid en buitengewone comfort. Deze topper is 8 centimeter hoog en heeft een kern van 100% natuurlijk Talalay Latex. De C750 biedt een extra soepel ligcomfort en is uitermate goed in staat om de ondersteuning van de bodem en de matras door te geven. Ook zorgt het uitstekende ventilerende vermogen van deze topper voor een zeer aangenaam slaapklimaat. De C750 heeft een luxe Alpura tijk. Deze tijk is gebreid en daardoor zeer elastisch en comfortabel. Daarnaast is de Alpura tijk bacterie, schimmel en huisstofmijt werend.


Kern: Talalay Latex


De C750 heeft een kern van 100% natuurlijk Talalay latex. Talalay latex is het meest elastische en luchtige latex. Het heeft een zeer open en gelijkmatige celstructuur, waardoor vocht en warmte gemakkelijk kan worden afgevoerd. Het uitstekende ventilerende vermogen zorgt voor een aangenaam slaapklimaat, waarbij bovendien de opbouw van bacteriën, schimmels en huisstofmijten wordt beperkt. De extreme soepelheid van het Talalay latex zorgt voor hoog comfort, een goede drukverdeling en een uitstekende doorgave van de ondersteuning vanuit de bodem en het matras.

Wist je dat in het Talalay productieproces het latex eerst wordt bevroren en vervolgens wordt verhit? Zo ontstaat een latex met een zeer open en gelijkmatige celstructuur.


Matrashoes: luxe Alpura tijk


De luxe Alpura tijk om deze topper is afritsbaar en wasbaar.

Alpura® is de toevoeging van probiotica (gunstige bacteriën) op elke vezel van de tijk. Deze gunstige bacteriën ruimen je huidschilfers op, het voedsel van de huisstofmijt, waardoor deze onmogelijk kan overleven op de Alpura hoes. De matrashoes is dan ook volledig en permanent huisstofmijtvrij! Daarnaast voorkomen deze gunstige bacteriën de groei van ongunstige bacteriën en schimmels, waardoor die geen kans krijgen om nare geurtjes te veroorzaken. 

In elke draad van het flexibele viscosebreisel zitten talloze luchtkanaaltjes die door hun specifieke vorm een sterk aanzuigende (capillaire) werking hebben. Hierdoor wordt het vocht onmiddellijk opgenomen en verspreid over een groot oppervlak. De hoes zorgt op die manier voor onmiddellijke verdamping en blijft perfect droog aanvoelen.


Keuzeopties: maatvoering, split en hardheid


Deze topper is verkrijgbaar in alle eenpersoons en tweepersoons maatvoeringen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een topper voorzien van een split. Dit is uitermate geschikt voor tweepersoonsbedden met elektrisch verstelbaarheid. Door de inkeping (split) tussen de twee lighelften kunnen beide hoofdeinden onafhankelijk van elkaar bewegen, zonder dat je de naad in het midden voelt.

De C750 is beschikbaar in twee hardheden: F1 en F2. De F2 biedt iets meer stevigheid voor wanneer de F1 als te zacht wordt ervaren.


Onderhoud en levensduur


Een kwalitatief goede topper gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. We adviseren het gebruik van een molton om je topper te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Verschoon je bed regelmatig (wekelijks) en keer de topper iedere maand. Zo kun je zo lang mogelijk optimaal genieten van je topper.

De tijk van deze topper is afritsbaar en wasbaar op 40 °C, in twee losse delen. Wij adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, maar het kan eventueel ook thuis. Controleer dan wel of jouw wasmachine hier groot en krachtig genoeg voor is. Houd er rekening mee dat de tijk niet in de droger kan, dus voldoende tijd nodig heeft om te drogen over een droogrek.  


Voordelen topper


Ligcomfort: een topper voegt extra comfort toe. Je ligt warmer en zachter op een topper en door de gelijkmatigere drukverdeling voel je minder druk op de uitstekende gedeeltes van je lichaam, zoals de schouder en de heup.

Opmaken: een topper is lichter en flexibeler dan een gewone matras, wat het opmaken van het bed eenvoudiger maakt. Voor de topper zijn passende moltons en hoeslakens beschikbaar.

Geen naad in het midden: met een tweepersoonstopper bedek je de hinderlijke naad tussen twee eenpersoonsmatrassen. Met een splittopper kunnen twee elektrisch verstelbare hoofdeinden apart van elkaar bewegen door de split, maar vormt de rest van de topper nog steeds een geheel.

Bescherming matras: de topper ligt bovenop je matras en beschermd daardoor je matras tegen transpiratievocht en vuil, waarmee het de levensduur van je matras verlengd.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor krijg je een hogere instap, wat het in en uit bed stappen kan vergemakkelijken. Daarnaast zorgt de extra hoogte voor een luxe uitstraling.


Nadelen topper


Ligcomfort: Een topper compenseert niet voor een bodem of matras die niet (meer) voldoende ondersteuning biedt. Het toevoegen van een topper verhoogd wel het comfort, maar een topper biedt nauwelijks ondersteuning. Bij een bedbodem en matras die wel goede ondersteuning bieden, kan een te stugge topper deze ondersteuning zelfs in de weg staan. Daarnaast ligt een topper warmer, doordat je er meer in wegzakt dan in de matras. Wanneer je het snel warm hebt in bed, kun je dan ook beter geen topper nemen. Wil je toch graag een topper, kies dan voor eentje die zeer goed ventileert, bijvoorbeeld de C750 met een kern van Talalay latex.

Opmaken: voor het opmaken van een topper heb je passend bedtextiel nodig, let daarbij op de juiste hoekhoogte en de aan- of afwezigheid van een split. Wanneer je ook je matras wilt opmaken, kun je ervoor kiezen deze samen met de topper te voorzien van één molton en één hoeslaken. Dit vergt wel extra inspanning en vraagt om bedtextiel met een extra hoge hoekhoogte.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor kan je bed ook te hoog voor je worden. Hier kun je bij de aanschaf van een nieuw bed rekening mee houden door bijvoorbeeld kortere poten te kiezen.


Welke topper past bij jou?


Dat is afhankelijk van het gewenste comfort en slaapklimaat, een passende investering en eventuele allergieën. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kom naar de winkel voor persoonlijk advies en om het comfort van de verschillende toppers te ervaren.

 • Algemeen

  • Type Topmatras C750 - Alpura
  • Merk Ergosleep
  • Artikelnummer B00004701
 • Kenmerken

  • Tijk afritsbaar Ja
  • Categorie Topper
  • Antibacterieel Ja
  • Anti allergisch Ja
 • Afmeting

  • Lengte (cm) 200, 210 of 220
  • Breedte (cm) 70, 75, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180 of 200
  • Hoogte (cm) 8
 • Materiaal

  • Kern 100% talalay latex
  • Tijk Alpura hoes
 • Service

  • Onderhoud Elke maand keren en een molton gebruiken
  • Wasvoorschrift Tijk wasbaar, advies professioneel laten reinigen / stomen
  • Garantie 1 jaar voor 100%, hierna een deel van de aankoopsom

76 pagina’s aan inspiratie

Gratis SLAAP-DNA® meting: welke slaapoplossing past bij jou?

Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften om volledig te kunnen ontspannen in bed. Daarom is er ook niet één bed dat voor iedereen geschikt is. Wat heeft jouw lichaam nodig om te kunnen ontspannen, zodat je optimaal kunt herstellen en uitrusten tijdens je slaap? Je lichaam kan pas volledig ontspannen, wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Daarvoor heeft elk deel van je lichaam de juiste ondersteuning nodig: jouw SLAAP-DNA®.

Wat is jouw SLAAP-DNA®?

 • Ontdek het in 8 minuten 
 • Doe de gratis SLAAP-DNA® meting in de winkel
 • Vind de juiste ondersteuning voor jouw lichaam 
 • Ervaar wat goed en gezond slapen betekent
 • Stel jouw perfecte bed samen

Plan hier jouw slaaptest